POBUNA ZBOG MIGRANATA, KRAJINA NA NOGAMA

Incident na protestima u Bihaću: Ko pomaže migrantima i prebacuje ih za po 500 KM?!

Front29.08.20, 20:28h

Incident na protestima u Bihaću: Ko pomaže migrantima i prebacuje ih za po 500 KM?!
- Ponavljaćemo preteste iz dana u dan i nećemo prestati dok se ne ispune naši zahtjevi! - poručuje sa trga na kome se okupilo više hiljada građana iz cijelog Bihaća

 

 

Centralni gradski trg u Bihaću je ispunjen ljudima. Osim iz Bihaća, tu su stanovnici Cazina, Velike Kladuše, ali i drugih mjesta iz USK koji se svakodnevno suočavaju sa krizom izazvanom prilivom velikog broja migranata, prenosi Oslobođenje.


- Ponavljaćemo preteste iz dana u dan i nećemo prestati dok se ne ispune naši zahtjevi! - poručuje sa trga na kome se okupilo više hiljada građana iz cijelog Bihaća.


Neimenovani napadač nasrnuo na Seja Ramića


Međutim, nakon što je Sej Ramić kazao kako Pošta učestvuje u kriminalu i prebacuju po 500 KM migrantima, došlo je do incidenta. Jedna od osoba prisutnih na protestima, vjerovatno uposlenik Pošte, je krenuo da napadne Ramića.


Nešto prije toga okupljenima na centralnom bihaćkom trgu obratio se i hafiz Mustafa Mujkić, imam iz Velike Kladuše


- Ja poručuje migrantima, mi vas ne mrzimo, dali smo vam koliko možemo u molimo da to poštujete. Granica prema Hrvatskoj se ne može preći, mi za to nismo krivi. Zbog toga ne želimo da mi trpimo i ispaštamo - kazao je Mujkić.


Više detalja sa protesta u Bihaću koji su počeli nešto iza 19 sati, čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još