Sat vremena pokušavali da reanimiraju dječake

Tragedija u Srbiji: Utopila se dva brata, bili su 15 minuta pod vodom... Policija saslušala roditelje i spasioce

Hronika23.08.20, 18:57h

Tragedija u Srbiji: Utopila se dva brata, bili su 15 minuta pod vodom... Policija saslušala roditelje i spasioce
Prema posljednjim informacijama, roditelji su u trenutku kada se dogodila tragedija bili na obali sa kćerkicom, a potonule dječake je iz vode izvukao jedan od mladića koji se zatekao u blizini

 

Policijske ekipe blokirale su ulaz do jezera Očaga u srbijanskom Lazarevcu gdje se danas u popodnevnim časovima dogodila tragedija kada su se udavila dva brata, dječaci stari samo šest i sedam godina.

 

Kako javlja reporter Blica sa lica mjesta, oni ne dozvoljavaju ulazak ni mnogobrojnim novinarima, ali ni građanima koji su došli kako bi se osvježili.

 

Na jezeru je trenutno u toku uviđaj, a policajci i nadležni tužilac obavili su razgovore kako se roditeljima nastradalih dječaka, tako i sa spasiocima.

 

Prema posljednjim informacijama, roditelji su u trenutku kada se dogodila tragedija bili na obali sa kćerkicom, a potonule dječake je iz vode izvukao jedan od mladića koji se zatekao u blizini.

 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su reporteri "Blica" došli na licu mjesta, nastradali dječaci su skoro 15 minuta bili pod vodom!

 

Spasioci, ali i ljekari Hitne pomoći koji su brzo došli na lice mjesta pokušali su skoro sat vremena da reanimiraju dječake, ali bezuspješno.

 

Inače, na samom ulazu u kompleks jezera stoji tabla sa upozorenjem da se ne dozvoljava ulaz djeci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja, a kako su objasnili svakodnevni posjetioci, jezero ima plićak, ali veoma kratak, Očaga je prosječno duboka šest metara, a voda je zamućena.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još