Nakon objave teksta 'Televizijski film bez ideje i autorstva'

Iz BHRT-a pojasnili zašto su uklonili kritiku filma Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba'

Mediji22.08.20, 12:04h

Iz BHRT-a pojasnili zašto su uklonili kritiku filma Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba'
Napominjemo da BHRT ima odgovornost prema svojim pretplatnicima i poslovnim partnerima i svaki uposlenik BHRT-a mora postovati sistem i plan rada, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću BHRT-a

 

 

Nakon što je DEPO Portal prenio tekst autora Matije Bošnjaka s portala Nomad.ba pod naslovom 'Cenzura koja se dugo čekala' na našu adresu stiglo je pojašnjenje Službe za odnose s javnošću BHRT-a, odnosno urednika-producenta prof. dr. Seida Masnice. Njihovo pojašnjenje objavljujemo u cjelosti:

 

- Poštovani, s ciljem objektivnog informiranja javnosti, molimo objavu pojašnjenja na tekst koji ste objavili na vašem portalu, a bez stava BHRT-a. Naime, vezano za članak koji ste objavili, koji se odnosi na objavu, pa potom i povlačenje članka sa stranice www.op.bhrt.ba, obavještavamo Vas da je članak autora Mirze Skenderagića, uposlenika BHRadija 1, pod naslovom 'Televizijski film bez ideje i autorstva' - odnosno kritika bh. filma 'Koncentriši se, baba', uklonjen isključivo zbog nepoštivanja sistema rada na BHRT-u.

 

BHRT svake godine formiraja timove urednika i novinara koji prate projekat Sarajevo film festivala. Pomenuta kritika je na portalu objavljena mimo kompletnog plana praćenja festivala, bez konsultacije s bilo kojim urednikom iz tima koji je zadužen za program praćenja SFF-a.

 

Zbog činjenice da nikome od urednika nije najavljen pomenuti tekst/kritika, te samim tim nisu ispoštovane procedure oko objavljivanja sadržaja na portalu www.op.bhrt.ba, tekst/kritika je povučena iz sadržaja portala.

 

Napominjemo da BHRT ima odgovornost prema svojim pretplatnicima i poslovnim partnerima i svaki uposlenik BHRT-a mora postovati sistem i plan rada.

 

Molimo vas i vaše saradnike da prije objavljivanja tekstova vezanih za BHRT ubuduće kontaktirate Službu za odnose s javnošću BHRT-a, da bi imali cjelovitu i objektivnu informaciju - stoji u pojašnjenju koje smo dobili sa BHRT-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 35

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još