NAKON BROJNIH OPTUŽBI NA RAČUN OPĆE BOLNICE

Ismet brutalno odgovorio Sebiji: 'Sve ste (pr)otjerali mržnjom i neznanjem! Zašto je KCUS avetinjski prazan?!'

Front16.08.20, 18:34h

Ismet brutalno odgovorio Sebiji: 'Sve ste (pr)otjerali mržnjom i neznanjem! Zašto je KCUS avetinjski prazan?!'
- Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizonske ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada. Vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika. Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi - poručio je, između ostalog, dr. Gavrankapetanović direktorici KCUS-a

 

 


Povodom tvrdnji da se ljekari i medicinsko osoblje KCUS-a jedini bore protiv koronavirusa i optućžbi koje je tim povodom, u više navrata, javno iznijela direktorica dr. Sebija Izetbegović na račun Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", oglasio se v.d. direktora ove medicinske ustanove dr. Ismet Gavrankapetanović i uputio reagiranje za javnost. 


A u svom saoštenju navodi sljedeće: 


- Pokušavajući da radimo svoj posao, da obezbjedimo građanima najbolju moguću zdravstvenu pomoć i njegu u mogućnostima i kapacitetima koje posjeduje Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na funkciji v.d. direktora nisam imao namjeru nastavljati stilom direktorice KCUS-a i stalnim prepucavanjem putem medija. Međutim, na neistine koje iznosi u medijima moram odgovoriti zbog zaposlenika Opće bolnice, koji nadljudskim naporima pokušavaju pružiti zdravstvenu pomoć građanima Sarajeva, koju već mjesecima uglavnom ne pruža KCUS po nalogu menadžmanta, pravdajući to činjenicom da u Kantonu Sarajevo ljudi boluju isključivo od Covid-19.


Danima direktorica KCUS-a iznosi najružnije neistine na svoje kolege. Ne odgovara zašto je više od 1.000 postelja prazno, zašto se naše kolege u KCUS-u koje volimo i poštujemo bune što im se ne dozvoljava operisati.


Zašto je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo slomljen? Pa nismo mi iz Opće bolnice upravljali sistemom zdravstva, to vi radite sa svojih par poslušnika (klimoglavaca). Vi ste uništili zdravstveni sistem glavnog grada rečenicama mržnje prema svojim kolegama, surovošću i neznanjem.


Pokažite nam broj postelja koje su prazne, pokažite nam broj operativnih zahvata koje ste dozvolili da se urade i pokažite nam razloge zašto je KCUS avetinjski prazan. Sjetite se stotina lica vaših kolega koje je vaš sistem protjerao.


Pogledajte brojeve Opće bolnice koji prikazuju hiljadu prijema pacijenata za mjesec dana, pogledajte brojeve operisanih i izliječenih pacijenata. Pogledajte porode korona pozitivnih trudnica. Pogledajte u oči svoje kolege i prestanite iznositi neistine. Nikada nas nećete zavaditi sa ljekarima KCUS-a- To su naša braća i sestre. Težak posao zajedno radimo.


Po dogovoru liječimo tudnice pozitivne na Covid-19 i svu djecu. Liječili smo i odrasle dok nismo dobili naređenje da svi pozitivni na Covid-19 se liječe na Podhrastovima, a da mi preuzmemo sekundarni nivo liječenja za cijeli grad.


Nikada nećemo odustati ni od jednog bolesnog pacijenta.


Šest mjeseci opstruirate dodjelu garnizonske ambulante Općoj bolnici kojoj prirodno pripada. Vršite pritisak da se pacijenti sa upalom pluća, pored hiljadu praznih postelja u KCUS-u, liječe u Studentskom domu bez kiseonika.


Bavite se medicinom i liječenjem i prestanite sa sijanjem ružnih riječi.


U nama ćete imati sagovornika onda kada shvatite da je nadmetanje u dobru jedini jezik koji razumijemo - navodi se u odgovoru dr. Ismeta Gavrankapetanovića na kontinuiranje optužbe koje stižu sa KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/ BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 134

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još