Poznata bh. politička analitičarka tvrdi

Sa KCUS-a 'izbačena' trudnica pred porodom: Kad su saznali da ima Covid-19, nastala je panika...

Hronika25.06.20, 09:27h

Sa KCUS-a 'izbačena' trudnica pred porodom: Kad su saznali da ima Covid-19, nastala je panika...
Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na Covid-19 i test je bio pozitivan, piše Ivana Marić

 

Poznata bh. politička analitičarka Ivana Marić jutros je na svom Facebook profilu objavila post o tome kako je trudnica u poodmakloj trudnoći, koja je pozitivna na koronavirus, bila primorana napustiti Kliniku za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu. Objavu Ivane Marić objavljujemo u cjelosti:

 

- Jučer je s KCUS-a "izbačena" trudnica u 35. sedmici trudnoće inicijala A.M. koja nosi blizance, nakon što su utvrdili da je pozitivna na Covid-19. Dakle na KCUS-u još uvijek važi pravilo da će primiti samo pacijente koji nisu bolesni.


Primljena je dan ranije na odjel patologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo gdje su je uputili iz njenog Doma zdravlja zbog bolova. Prošla je sve procedure i primljena na kliniku gdje je provela noć. Ujutro su je testirali na Covid-19 i test je bio pozitivan.


Nakon toga je nastala panika kod menadžmenta. Kako mi kažu moji izvori, pacijentica je doslovno izbačena s klinike, a sve koji su bili u kontaktu s njom su pozvali na razgovor i rekli su im da to mora ostati tajna tj. da se ta informacija ne širi dalje. Da ne spominjemo što krijući informacije ugrožavaju ostale pacijente.


Zamislite kako se osjeća trudnica koja nosi blizance i ima bolove i koja par sedmica prije poroda sazna da ima covid-19, a doktori je izbace s klinike i pošalju kući. Zamislite da je to Vaša žena, sestra, kćerka... Gdje je granica tolerancije na bahatost nesposobnih političara, još nesposobnijih članova njihovih porodica i njihovih brojnih poltrona i beskičmenjaka? - završila je Marić svoj post.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 116

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još