ŠOKANTNO/ fašizam protiv građanskog antifašizma

Policija saslušava predsjednika SUBNOR-a Seju Đulića zbog antifašističkih protesta u Sarajevu!

Front22.06.20, 23:14h

Policija saslušava predsjednika SUBNOR-a Seju Đulića zbog antifašističkih protesta u Sarajevu!
Saznajemo i da su još neki od organizatora ovoga skupa pozivani ovih dana na informativne razgovore u policijske stanice u Sarajevu. Iz SUBNOR-a sve ove događaje ocjenjuju kao pristisak vlasti na antifašističke snage u Sarajevu i BiH

 

 

Sejo Đulić, predsjednik SUBNOR-a i direktora Mostarskog tetra mladih, sutra u 10 sati je, kao saznaje DEP0 Portal, pozvan na informativni razgovor u MUP u Mostaru, zbog organizacije komemoracije žrtvama fašističkog terora održane 16. maja ove godine u Sarajevu. 

 

Sead Đulić


U SUBNOR-u izražavaju svoje čuđenje i zaprepaštenost ovim pozivom iz policije, koji dolazi nakon  više od mjesec dana otkako je u Sarajevu održan skup na kojem je hiljade građana izašlo na ulice i podsjetilo još jednom na krvave zločine koje su u ovome gradu počinili Maks Luburić i zločinačka NDH-a.


Tog dana je u sarajevskoj katedrali odžana misa za žrtve u Blajburgu, što je izazvalo brojne proteste javnosti u glavnom gradu BiH.

 

Kao što je poznato, ova dva istovremena događaja prošla su bez ikakvih incidenta, jer su se odražavala na dvije različite lokacije, te poziv Sejo Đuliću, kao predsjedniku SUBNOR-a, djeluje potpuno iznenađujuće. Saznajemo da su još neki od organizatora ovoga skupa pozivani ovih dana na informativne razgovore u policijske stanice u Sarajevu.


Iz SUBNOR-a sve ove događaje ocjenjuju kao pristisak vlasti na antifašističke snage u Sarajevu i BiH. 


Više informacija o ovome saslušanju objavit ćemo tokom sutrašnjeg dana.


(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još