Širenje panike ili pozudane informacije

Objavljeno da je kompletno osoblje kafića u Prijedoru zaraženo koronom, vlasnik sve demantovao: To je gnusna laž!

Hronika21.06.20, 10:44h

Objavljeno da je kompletno osoblje kafića u Prijedoru zaraženo koronom, vlasnik sve demantovao: To je gnusna laž!
On je protiv televizijske kuće koja je emitovala prilog i autora priloga najavio tužbu za, kako je naveo, neprimjereno postupanje i nanošenje nesagledivih posljedica za njega i za sve zaposlene

 

Na području Prijedora u protekla dva dana registrovana su četiri nova slučaja. BN TV je bjavio kako nezvanično saznaje da je u jednom prijedorskom lokalu cijelo osoblje zaraženo korona virusom. Vlasnik prijedorskog lokala Intermezzo Goran Radaković dan kasnije ove tvrdnje je demantovao.

 

Radaković je reagovao i kazao kako nije navedeno ime kafića, ali je kadrovima njegove bašte pokriven dio koji govori o nezvaničnoj informaciji da je kompletno osoblje poznatnog ugostiteljskog objekta zaraženo kovidom-19.

 

Radaković je istakao da je sve to uznemirilo i osoblje i goste kafića budući da je Intermezzo, kako je naveo, poznat i da je slika bila dovoljna da se zaposleni neugodno osjećaju na drugim mjestima u gradu.

 

- Nije sramota biti bolestan u vrijeme pandemije, ali je sramota širiti neprovjerene informacije i dovoditi u neprijatnost osoblje, a i naše redovne goste - naveo je Radaković na svom Facebook profilu.

 

On je protiv televizijske kuće koja je emitovala prilog i autora priloga najavio tužbu za, kako je naveo, neprimjereno postupanje i nanošenje nesagledivih posljedica za njega i za sve zaposlene.

 

- Nije mi jasno koji je bio motiv da se plasira ova, slobodno mogu reći gnusna laž, ali vjerujem da će pravda pobijediti i da će istina izaći na vidjelo - istakao je Radaković.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!