vruća prepucavanja u skupštini ks

Čampara uzvratio Konakoviću na najavu nove većine: Jasno je kako ću se ponašati, pojedinci me ne zanimaju...

Front16.06.20, 13:23h

Čampara uzvratio Konakoviću na najavu nove većine: Jasno je kako ću se ponašati, pojedinci me ne zanimaju...
Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, izjavio je, podsjećamo, da je moguće smijeniti Vladu Kantona Sarajevo, ali da bi taj proces trajao najmanje 2.5 mjeseca

 

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je danas da pitanja o novoj većini u Kantonu Sarajevo nisu za njega već za one koji su takve mogućnosti najavili - piše N1.

 

Funkcioner Stranke demokratske akcije rekao je njegova pozicija u tom smislu jasna i da će, kako je najavio, podržati svaki projekat u interesu građana.

 

''Morate pitati gospodina Konakovića (Elmedin) koji su ljudi u toj eventualnoj veličini, vidite da svaki dan imamo raznih spekulacija. Vidjeli ste u zadnje vrijeme da je gospodin Vreto (Elvis) prešao u klub NIP-a i Jasna Duraković u Klub SDP-a. Moj stav je jasan, poštujem organe svoje stranke koji su bazirani na činjenicama i argumentima, i radiću ono što je u interesu građana Kantona Sarajevo, a nikako pojedinaca unutar moje stranke ili bilo koje druge stranke. Jasno je kako ću se ponašati. Svaki projekat u interesu građana bez obzira od koga dolazio, podržaću, isto što podržavam sada što je profesor Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Opće bolnice, upravo sam čestitao premijeru Nenadiću i cijeloj Vladi'', rekao je danas Čampara.

 

On je danas podnio inicijativu za reformu uređenja javne sigurnosti u Kantonu Sarajevo po uzoru na Brčko.

 

''Ovo je inicijativa za jednu strukturalnu, kompletnu reformu policijske strukture u Kantonu Sarajevo po uzoru na Brčko distrikt, ne mora značiti da će biti baš tako. Trebalo bi promijeniti sveukupnu sliku zakona o unutrašnjim poslovima na način da što manje bude političkog uticaja i kod imenovanja komesara i samog rada policijskih službenika i svega onoga što možemo vidjeti'', dodao je Čampara.

 

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, izjavio je, podsjećamo, da je moguće smijeniti Vladu Kantona Sarajevo, ali da bi taj proces trajao najmanje 2.5 mjeseca.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još