budućnost ili preradikalna promjena

Potpuno nova pravila u tenisu: Nema break lopti, svako servira dva puta, meč ograničen na 40 minuta...

Sport14.06.20, 11:05h

Potpuno nova pravila u tenisu: Nema break lopti, svako servira dva puta, meč ograničen na 40 minuta...
U slučaju izjednačenja, igra se odlučujući poen, a ako je na kraju meča 2-2 u četvrtinama, igra se tzv. sudden death, produžetak u kojem svatko servira po jednom, a pobjedu odnosi prvi igrač s dva uzastopno osvojena poena

 

 

U Nici počinje tenisko natjecanje s radikalno novim pravilima koja nemaju previše veze s klasičnim tenisom, piše u nedjelju Jutarnji list.


Inicijator novog natjecanja nazvanog Ultimate Tennis Showdown (UTS) je Patrick Mouratoglou, trener Serene Williams, koji će tijekom pet tjedana u svojoj akademiji imati desetoricu igrača koji će igrati u formatu svatko sa svakim. Vodeć imena su Tsitsipas, Goffin, Gasquet, Paire, Lopez i Thiem.


Umjesto standardnog načina bodovanja, UTS se igra po četvrtinama od 10 minuta, nema break lopti, svatko servira dvaput i tako naizmjenice. Štoperica između poena odbrojava 15 sekundi. Kad iscuri 10 minuta, četvrtinu osvaja igrač s više osvojenih poena. U slučaju izjednačenja, igra se odlučujući poen, a ako je na kraju meča 2-2 u četvrtinama, igra se tzv. sudden death, produžetak u kojem svatko servira po jednom, a pobjedu odnosi prvi igrač s dva uzastopno osvojena poena. Tijekom četvrtina dozvoljen je po jedan time-out za razgovor s trenerom - coaching.


"Uveli smo sve ovo jer osjećam da se tenis treba reinventirati. Teniski je meč ekstremno spor, poput maratona. Moraš sjesti, naručiti si jelo i onda ga gledati tri sata, ako ne i dulje. A ako to kažeš 15-godišnjaku ili 20-godišnjaku, zaboravi", kaže Mouratoglou koji je, piše Jutarnji list, uvjeren da će nova pravila biti dobro prihvaćena te da će igrači u komprimiranom formatu pokazati više emocija, prenosi Hina.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!