ZVONKO MARIĆ O PROBLEMU PRVE TRANSVERZALE

Princip ili nešto drugo: Da li Vlada KS zavisi od rušenja i zadnje barake ispred Avaz Twist Towera?!

Front03.06.20, 18:57h

Princip ili nešto drugo: Da li Vlada KS zavisi od rušenja i zadnje barake ispred Avaz Twist Towera?!
Kod načelnika Nedžada Ajnadžića je problem čovjek koji je nelegalno uselio u nelegalnu baraku. Taj problem je ostao, a vlade se smijenile. Ako je to odraz nemoći ili nezanja, da skloni tu prepreku, onda nemam šta reći. Indikativno je da je isti problem ostao i u prošloj i ovoj vladi - rekao je Marić u razgovoru za N1

 

 


Zastupnik SBB-a u Skupštini KS Zvonko Marić kazao se neće ići na rušenje aktuelne Vlade KS ako bude radila na realiziranju kapitalnih projekata, na čemu su u i prethodnoj vladi "šestorke" insistirali. Poručio je kako bi bilo neprincipijelno ne dati novoj vladi godinu dana da se pokaže.


U razgovoru za N1 rekao je kako Fahrudin Radončić nije podnio ostavku da bi rušio Vladu KS, već iz principijelnih razloga.


- Neki zlobnici i diletanti misle da će srušiti vladu jer je odstupio s te pozicije, ali on je to uradio jer nisu ostvarene njegove vizije. Ljudi percipiraju to kao 'ja bih to uradio zbog lokalnih izbora', ali to nije tako - rekao je Marić.


Na konstataciju da se aktuelna Vlada manje "čuje" od prethodne, rekao je kako je to tačno, ali da rade i da su bili pod velikim pritiskom zbog jer je korona virus proizveo mnoge poremećaje.


- Imali smo sastanak s ministrima koalicije na kojem smo razgovarali o svemu što nam je činiti u budućnosti. Između stranaka koalicije nema nekih šumova. U SBB-u je takov raspoloženje da razlog (za rušenje Vlade, op.a.) neće biti predstojeći lokalni izbori već eventualno nerad. Bilo bi neprincipijelno ne dati ovoj Vladi barem još godinu dana izvan korona krize da se pokaže. O tim stvarima će raspravljati i stranački organi na sjednici Predsjedništva SBB-a iduće sedmice - rekao je Marić.


Istakao je kako više disharmonije ima unutar stranaka koje su u koaliciji nego međustranačkih.


- Naš cilj je realizacija projekta Prva transverzala. Kod načelnika Nedžada Ajnadžića je problem čovjek koji je nelegalno uselio u nelegalnu baraku. Taj problem je ostao, a vlade se smijenile. Ako je to odraz nemoći ili nezanja, da skloni tu prepreku, onda nemam šta reći. Indikativno je da je isti problem ostao i u prošloj i ovoj vladi - rekao je Marić u razgovoru za N1.


Inače, podsjećamo, u pitanju je baraka koja se nalazi u neposrednoj blizini Avaz Twist Towera, na trasi Prve transverzale. 

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MJAGAZIN/ad)


 Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još