VIDEO/ STIGAO SNIMAK IZ SUDA BIH

Pogledajte šta se dešavalo u sudnici: Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić slušaju optužnicu

Front31.05.20, 17:54h

Pogledajte šta se dešavalo u sudnici: Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić slušaju optužnicu
U video snimku u trajanju od 10 minuta možete vidjeti šta se dešavalo u Sudu BiH tokom dugog pretresa o aferi "Respiratori"

 

Kako sada stvari stoje, u  ovom sudskom procesu će učestvovati veliki broj svjedoka, među njima će biti službenici i funkcioneri Vlade FBiH, FUCZ-a, Agencije za lijekove i medicinska sredstva, kao i uposlenici kompanije Srebrena malina.

 

.

Tužilaštvo BiH će izdati naredbe za vještačenje mobilnih telefona s ciljem utvrđivanja brisanja sadržaja komunikacije koju su osumnjičeni ostvarivali međusobno i sa drugim licima. Osim telefona, doći će i do pretresa kompjuterskih sistema i elektronskih sadržaja koji su korišteni na kompjuterima i drugim uređajima iz ureda premijera Novalića, iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, FUCZ-a, kompanije Srebrena malina, te pretres ličnih uređaja osumnjičenih.

 

Pored toga će biti izvršeno još jedno vještačenje tehničke ispravnosti nabavljenih respiratora, a Tužilašto je navelo da je potrebno provesti cjelokupnu finansijsku istragu.

 

Pogledajte šta se dešavalo u Sudu BiH na pretresu stanja afere "Respiratori".

 

(DEPO Portal/ak)

 Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još