Za brži i lakši prelazak granice

Bh. državljani koji planiraju ići u Hrvatsku moraju popuniti ovaj online obrazac

Front30.05.20, 11:49h

Bh. državljani koji planiraju ići u Hrvatsku moraju popuniti ovaj online obrazac
Uz popunjavanje ovog obrasca neophodan je pasoš i ako se radi o turističkoj posjeti - potvrda o rezervaciji hotelskog ili nekog drugog privatnog smještaja

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministarstvo turizma Hrvatske su s ciljem efikasnog prelaska granice otvorili posebnu web stranicu koju svi građani BiH trebaju popuniti online prije nego krenu na put u ovu zemlju.


Kako je za portal Klix.ba potvrdio savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffmann na toj posebnoj stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci koji se uobičajeno traže tokom prelaska granice.

 

Naime, na taj način će se brže i jednostavnije prijeći granica.

 

To, pak, ne znači da neće moći prijeći granicu onaj koji nije popunio online obrazac, međutim, to će za njega prouzrokovati dodatno zadržavanje jer će on biti privremeno uklonjen s trake i onda će ga morati ručno popunjavati.

 

Uz popunjavanje ovog obrasca neophodan je pasoš i ako se radi o turističkoj posjeti - potvrda o rezervaciji hotelskog ili nekog drugog privatnog smještaja. Ako je, pak, riječ o poslovnoj posjeti potrebno je pozivno pismo tog poslovnog subjekta u Hrvatskoj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAAGZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!