Reis Kavazović o hapšenju Fadila Novalića

Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada FBiH nastavi svoj nesmetan rad

Front29.05.20, 15:30h

Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada FBiH nastavi svoj nesmetan rad
Ne smije se dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani Federacije BiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vođstva koje ima bitan posao da završi i da se građani u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vođstva, smatra reis Kavazović

 

Portal Preporod.info je od reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića zatražio komentar o hapšenju premijera Federacije BiH Fadila Novalića, te je reisu-l-ulema ovim povodom izjavio da se „ne smije vršiti bilo kakav pritisak na pravosuđe i da je neophodno istražiti sve okolnosti oko bilo kakvih sumnjivih navoda.“

 

Naglasio je da se, istovremeno, ne smije dozvoliti da se političke borbe vode preko pravosuđa i da se građani Federacije BiH u ovim presudnim trenucima ostavljaju bez vođstva koje ima bitan posao da završi, kako bi se entitet, ali i država sačuvala od nesagledivih posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa COVID-19.

 

- Dobro bi bilo osigurati da se premijer brani sa slobode i da Vlada nastavi svoj nesmetan rad. Najmanje što građanima ove države treba jeste još jedna politička kriza i blokada. Također je bitno radi povjerenja građana uz pravosuđe da se sve sumnje u zloupotrebu položaja i druge malverzacije tokom vanrednog stanja ispitaju bez bilo kakvog selektivnog i politikom motivisanog pristupa.

 

U bajramskom intervjuu Dnevnom avazu reisu-l-ulema je izjavio:

 

- Mislim da sve sporne slučajeve treba ispitati. Da, treba imati na umu da smo bili u vanrednim okolnostima, ali ne smije ostati prostora sumnji u to da je nekome pošlo za rukom da profitira na patnji ljudi. To je jedini način da se povrati povjerenje u institucije države.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 76

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još