Bivši direktor BH-Gasa pita

Lažu li Toplane da su pokrenuli remont? Grijali su i u junu... Da li su hladni stanovi rizik za zdravstveni sistem?!

Hronika28.05.20, 10:51h

Lažu li Toplane da su pokrenuli remont? Grijali su i u junu... Da li su hladni stanovi rizik za zdravstveni sistem?!
Iz ovog pregleda se jasno vidi da je potrošnja plina prvo bila povećana kod domaćinstava, a onda su i Toplane pustile grijanje u pogon

 

Almir Bečarević, nekadašnji direktor BH-Gasa i trenutni savjetnik u kabinetu Uprave ove firme, reagovao je kao građanin na jučerašnje saopštenje Toplana Sarajevo u kojem se navodi da je puštanje grijanja rizično za sistem i da će radijatori, uprkos niskim temperaturama, ostati hladni. Zapitao se "Da li su hladni radijatori rizik za zdravstveni sistem".

 

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:


Referisao bih se na saopćenje Toplana Sarajevo, citiram:

 

„Toplane Sarajevo: Ponovno puštanje grijanja rizično za sistem“.

 

Dostavljam vam pregled potrošnje gasa za mjesec juni 2006. godine kada su Toplane Sarajevo puštene u funkciju od 09.06. do 12.06. 2006. godine. Iz ovog pregleda se jasno vidi da je potrošnja plina prvo bila povećana kod domaćinstava, a onda su i Toplane pustile grijanje u pogon. Ujedno, dostavljam i pregled potrošnje Sarajevogasa u mjesecu maju 2020. godine. Možemo vidjeti da je potrošnja bila na nivou cca 75.000 Sm3, a da je zatim porasla na cca 150.000 Sm3 (ovaj porast se bilježi kod individualnih potrošača) od dana 26.05.2020. godine. Temperature zraka su u junu 2006. godine bile na nivou današnjih.

 

Postavlja se logično pitanje kako NIŠTA NIJE BILO RIZIČNO ZA SISTEM U 2006. GODINI U JUNU MJESECU, A SADA JE RIZIČNO ZA SISTEM U MAJU MJESECU 2020. GODINE?

 

U stanovima je prehladno, a podatke vam dostavljam samo kao potvrdu da su Toplane nekad radile i u junu bez rizika za sistem.

 

potrosnja-gasa-juni-2006 potrosnja-gasa-maj-2020
Potrošnja gasa u junu mjesecu 2006. godine Potrošnja gasa u maju mjesecu 2020. godine

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još