iz hdz-a 1990 poručili miloradu dodiku

Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti 'guslarski' govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom!

Front25.05.20, 11:22h

Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti 'guslarski' govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom!
Samo čovjek koji ustraje u mržnji može brutalnim "kafanskim" rječnikom još jednom ubijati ubijene bez suda i suđenja vojne zarobljenike, žene i djecu - navodi se u saopćenju HDZ-a 1990

 

Povodom izjave koju je Milorad Dodik dao za Politiku govoreći o rezoluciji o žrtvama ustaša, oglasili su se iz HDZ-a 1990.

 

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

 

Gospodine Dodik, ostavite žrtve koje su ubijene bez ikakvog suđenja, među kojima je ogroman broj žena i djece da bar počivaju u miru. Mi ćemo se moliti za njih, sjećati ih se i nećemo ih zaboraviti.

 

Jedan ozbiljan političar ne može sebi dopustiti "guslarski" govor bez zrnca argumenata, vođen isključivo mržnjom, i to težom od one koju vidjesmo ovih dana po ulicama Sarajeva. Samo čovjek koji ustraje u mržnji  može brutalnim "kafanskim" rječnikom još jednom ubijati ubijene bez suda i suđenja  vojne zarobljenike, žene i djecu.


Povijest se jedino može graditi na istini kakva god ona bila.


Podsjećam i Vas i sve koji žive od laži i na laži grade budućnost naroda, na riječi Vašega "oca nacije", Dobrice Ćosića:

 

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno".

 

Ukratko je sažeo vašu povijest, sadašnjost, a kako se čini i nažalost  budućnost srpske politike. Činilo se da ste bar Vi toliko pismeni da dobro znate kako Vam ne vjeruju ni sugrađani ni Vaši birači dok napuhujete brojku ubijenih u Jasenovcu, jer postoji veliki broj srpskih historičara koji su svjesni da izreka "lažite, lažite, nešto će ostati" ne prolazi više ni kod najzaluđenijih kvazi-znanstvenika, pa ni kod običnih Srba koji, nakon svega, žele živjeti u miru s drugima - navodi se u saopćenju HDZ-a 1990.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

                                                                           Komentari - Ukupno 75

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još