VEČERAS NA FACE TV/ EICHMAN SHOW

Kako je televizija po prvi put uživo snimala suđenje ratnom zločincu Adolfu Eichmanu

Mediji12.05.20, 10:01h

Kako je televizija po prvi put uživo snimala suđenje ratnom zločincu Adolfu Eichmanu
Britanska historijska drama temelji se na istinitoj priči o američkom televizijskom producentu Miltonu Fruchtmanu i TV redatelju Leu Hurwitzu, koji su željeli prenositi suđenje jednom od ozloglašenih nacista Adolfu Eichmannu. Gledajte na FACE TV

 

Židovski agenti ulovili su 1961. godine bivšeg naciste Adolfa Eichmanna te mu sudili za počinjene zločine. Američki televizijski producent Milton Fruchtman žarko vjeruje kako bi suđenje sa svim svjedočenjima o nacističkim strahotama trebalo biti prikazano na televiziji kako bi pokazali svijetu zlo Holokausta i tako uništili bilo kakav pokušaj bodrenja nacizma.

 

Fruchtman udruži snage sa redateljem s crne liste Leom Hurwitzom. Usprkos prijetnjama smrću, odbijanju od nekoliko televizijskih mreža te čak otporu koji je pružao izraelski premijer David Ben-Gurion, dvojac je nepokolebljiv te na kraju ipak unosi kamere u sudnicu i tako stvara prvi globalni televizijski dokumentarac.

 


Britanska historijska drama temelji se na istinitoj priči o američkom televizijskom producentu Miltonu Fruchtmanu i TV redatelju Leu Hurwitzu, koji su željeli prenositi suđenje jednom od ozloglašenih nacista Adolfu Eichmannu

.
Igraju: Anthony LaPaglia, Rebecca Front Andy Nyman Nicholas Woodeson i drugi

 

Film možete gledati večeras u 21h na FACE TV. Emitiranje filma osigurao DEPO.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!