KINO ONLINE PREMIJERA NA DEPO TV

Gledajte premijerno balkansku izbjeglička dramu 'Posljednja barijera'

Mediji26.04.20, 13:11h

 Gledajte  premijerno balkansku izbjeglička dramu 'Posljednja barijera'
Film u režiji Jasmina Durakovića je izbjeglička drama snimana u vrijeme prvog talasa preko Balkana u Evropu. U filmu igra međunarodna glumačka ekipa, ali i Ivo Gregurević i nekoliko mladih glumaca iz BiH. Premijerno u BiH na DEPO TV

 

Ove nedjelje na DEPO TV možete gledati igrani film „Posljednja barijera“ (2017) reditelja Jasmina Durakovića.  Film je sniman tokom prvog izbjegličkog talasa preko Balkana u Evropu i koji neviđenu ljudsku dramu u trenucima dok se događala historija. Film je nastao u koprodukciji BiH, Austrije i Hrvatske i dobitnik je nekoliko svjetskih nagrada, uključujući i California Film Award.

 


Priča prati Michaela, redatelja iz Austrije, koji putuje sa snimateljem Leom na srpsko-mađarsku granicu kako bi snimili dokumentarac o izbjeglicama s Bliskog istoka. U izbjegličkom kampu upoznaju mlade Sirijke Nur i Zhoru te njihova prijatelja Bassama. Cilj im je stići na Zapad. Nur je preuzela brigu o Zhori, koja je od stravičnih iskustava zanijemjela, dok Bassam krije mračnu tajnu.


U filmu igra međunarodna ekipa glumaca: Michael Kristof, Hannes Fretzer, Jelena Angelovska, Maria Serena, Essam Ferris, Ivo Gregurević, ali i glumci iz BiH Nedim Malkočević, Feđa Zahirović, Irina Marković i Aida Begović.


Izvršni producent ovoga filma koji se snimao u Srbiji, BiH, Mađarskoj i Austriji je Amira Kudumović, dok je scenarista i producent  filma Robert Hofferer. Bosansko-hercegovački koporducent filma bio je DEPO iz Sarajeva.

 

the-final-barrier


Ovo je bio četvrti igrani film Jasmina Durakovića (Nafaka, Sevdah za Karima, Ja sam iz Krajine, zemlje kestena, O ljubavi, knjigama i psima) i prvi koji  je  režirao u međunarodnoj produkciji. Gledajte cijeli film na DEPO TV.


(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!