Sebija Izetbegović, direktori disciplina i šefovi klinika traže od Tužilaštva

Prof. dr. Zehra Dizdarević treba biti obuhvaćena istragom o smrti dr. Pašagića. Imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima...

Hronika15.04.20, 09:16h

Prof. dr. Zehra Dizdarević treba biti obuhvaćena istragom o smrti dr. Pašagića. Imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima...
Kolega je došao na kliniku Podhrastovi trinaesti dan od početka simptoma bolesti sa slikom izuzetno teške upale pluća. Mislimo da bi ishod liječenja bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uslovima, saopćeno je iz KCUS-a

 

U cilju potpunog rasvjetljavanja slučaja smrti dr. Š. P. (Šefika Pašagića, op. prir.) generalna direktorica KCUS, direktori disciplina KCUS kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu zahtijevaju da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog:

 

- U nekoliko navrata profesorica Dizdarević javno je izjavila da je bila u komunikaciji sa pacijentom a mi imamo saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu postoji svjedok.

 

Nadamo se da je profesorica vodila evidenciju, kao registrovani privatnik, o komunikaciji, simptomima i tretmanu pacijenta. Nama ništa od toga nije dostavljeno pri prijemu.

 

Kao što smo i ranije naveli, kolega je došao na kliniku Podhrastovi trinaesti dan od početka simptoma bolesti sa slikom izuzetno teške upale pluća.

 

Mislimo da bi ishod liječenja bio bolji da nije izgubio vrijeme liječeći se u kućnim uslovima - saopćeno je iz KCUS-a.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 170

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još