Detalji stravične nesreće u Livnu

Dok je četvoro mladih umiralo u smrskanom autu, osumnjičeni zakopavao oružje

Hronika14.04.20, 15:59h

Dok je četvoro mladih umiralo u smrskanom autu, osumnjičeni zakopavao oružje
Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom (O23- J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 (J87- E-496), u kojem su se nalazili poginuli

 

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, Općinski sud u Livnu danas je osumnjičenom T. P.  (41) odredio jednomjesečni pritvor, jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih iz sela Strupnić Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19).

 

On se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje isprave.

 

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom (O23- J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2 (J87- E-496), u kojem su se nalazili poginuli. Također se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povrijeđene u udesu, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi stotinjak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tokom uviđaja.

 

Osumnjičenom se, također, stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protutenkovski raketni bacač M-80, zvani "zolja", dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, municiju različitih vrsta i kalibara te bajonete.

 

Pored toga,  osumnjičeni se tereti da je 30. marta izradio lažnu ispravu neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I. Š., osobi koja se za vrijeme saobraćajne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave koronavirusa Covid-19, kao lovočuvaru, dozvoljava kretanje 24 sata dnevno.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još