NIKAKAV UPIT NIJE STIGAO NA KCUS

Dr. Sebija Izetbegović odgovara na napade iz Bihaća: Zar direktor Havić nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog?!

Front20.03.20, 14:17h

Dr. Sebija Izetbegović odgovara na napade iz Bihaća: Zar direktor Havić nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog?!
-Svi, pa i Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić", moraju učiniti napor, prihvatiti ozbiljnost situacije i raditi svoj posao. Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru - poručila je prof. dr. Izetbegović

 

 

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović kaže da KCUS nije dobio bilo kakav pisani, a ni zvanični upit od direktora Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću dr. Hajrudina Havića za prebacivanje oboljelog od koronavirusa.


Direktorica Izetbegović poručuje da "ovo nije vrijeme kada se bilo ko treba baviti politikantstvom".


- Bilo bi dobro ukoliko bi Havić radio svoj posao, ali i objasnio građanima kako nije u stanju da zbrine samo jednog oboljelog i to u trenutku dok javno govori o tome kako bolnica kojom rukovodi ima respiratore, anesteziologe, infektologe i interniste - kaže Izetbegović, navodeći kako je samo noć prije rekao da je KB "Dr. Irfan Ljubijankić" spremna i da imaju sve što je potrebno.


Podsjeća da je odluka kriznog štaba da sve bolnice moraju pripremiti izolatorije.


- Izuzetak nije ni bolnica u Bihaću. Dakle, svako treba raditi svoj posao - kazala je Izetbegović.


Također naglašava da KCUS svaki dan ima više od 200 onkoloških pacijenata na terapiji, 135 na dijalizi i da pruži skoro 10.000 drugih usluga i intervencija.


-Svi, pa i Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić", moraju učiniti napor, prihvatiti ozbiljnost situacije i raditi svoj posao. Još jednom molim gospodina Havića da se u ovim teškim trenucima, radi zdravlja naših građana, ne bavi politikantstvom i da svoju energiju usmjeri u drugom smjeru - poručila je prof. dr. Izetbegović.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još