SVE SE OTKAZUJE

Državni službenici traže od Fadila Novalića: Premijeru, zaštitite naše zdravlje i živote od koronavirusa!

Hronika12.03.20, 11:33h

Državni službenici traže od Fadila Novalića: Premijeru, zaštitite naše zdravlje i živote od koronavirusa!
Uposlenici državne službe dužni su odgovorno se ponašati prema svom zdravlju, poduzimati mjere predostrožnosti i pridržavati se uputa nadležnih zdravstvenih institucija - ističe se u saopštenju SUFBiH Sarajevo

 

 

 

Sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH, pozvao je premijera Federacije BiH, g-dina Fadila Novalića, da u okviru svojih nadležnosti poduzme sve aktivnosti u cilju zaštite zdravlja i života uposlenika državne službe na područiju Federacije BiH.


Posebno se odnosi na pojavu i širenje korona virusa u našoj zemlji, a koji je odnedavno i globalni zdravstveni problem, tražili smo da se odrede posebne mjere zdravstvene zaštite unutar institucija, sa posebnim akcentom na već planirane manifestacije, konferencije i slična grupna okupljanja, kao i dolaske stranih delegacija u institucije državne službe, te da premijer u okviru svojih nadležnosti koordinira aktivnostima između Vlada Kantona.


Podsjećamo na zakonske obaveze poslodavaca i uposlenika u skladu sa odredbama  Zakona o radu, Zakona o zaštiti na radu, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Kolektivnim ugovorom za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH.


Poslodavci su dužni poduzeti sve aktivnosti u okviru svojih nadležnosti s ciljem prevencije, zaštite života i zdravlja radnika na područiju Federacije BiH. Uposlenici državne službe dužni su odgovorno se ponašati prema svom zdravlju, poduzimati mjere predostrožnosti i pridržavati se uputa nadležnih zdravstvenih institucija - ističe se u saopštenju SUFBiH Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još