VIDEO/ Hvatali zadnji voz

Italijani panično bježali iz Milana prije izolacije sjevera

Hronika08.03.20, 20:28h

Italijani panično bježali iz Milana prije izolacije sjevera
Uredba koju je izdao italijanski premijer Giuseppe Conte malo poslije ponoći pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susjednih provincija

 

Italijani u nastojanju da izbjegnu epidemiju korona virusa na sjeveru zemlje snimljeni su sinoć kako trče prema vozovima, samo nekoliko sati prije nego što je počela velika izolacija tog dijela zemlje.

 

U videu koji je na društvene mreže postivo Mateo Salvini, lider Lige i bivši italijanski potpredsjednik vlade, vidi se scena panike na milanskoj željezničkoj stanici Porta Garibaldi - stotine putnika s prtljagom koji jure prema vozovima nakon što su sinoć objavljene vijesti o planiranom karantinu, prenosi dnevnik "Expres".

 

Salvini je rekao: "Milano, Porta Garibaldi: masa ljudi u kasnim večernjim časovima u jurišu na posljednje vozove koji napuštaju Lombardiju nakon nacrta uredbe o korona virusu koji je izdala vlada".

 

Juriš na vozove se desio nakon što je Italija jučer nametnula zatvaranje svog bogatog sjevera, uključujući i finansijsku prijestonicu Milano, u drastičnom novom pokušaju da pokuša da spriječi epidemiju korona virusa.

 

Uredba koju je izdao italijanski premijer Giuseppe Conte malo poslije ponoći pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susjednih provincija, među kojima Veneciju, Modenu, Parmu, Pjačencu, Ređio Emiliju i Rimini i ostaće na snazi do 3. aprila.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!