Veliki planovi firme 'Emirates'

Šta vlasnik Sunnylanda planira graditi na Igmanu?

Biznis Klub03.03.20, 21:07h

Šta vlasnik Sunnylanda planira graditi na Igmanu?
Za djecu su planirana i dva ski dječija lifta koja su predviđena za rekonstrukciju kao i nova vučna traka između dva ski lifta

 


Općinsko vijeće Hadžići krajem februara je utvrilo Nacrt Urbanističkog projekta „Igman – Veliko polje“.  Ovaj dokument upućen je u fazu javne rasprave koja traje do kraja marta, piše BiznisInfo.

 

Izmjenama planskih dokumenata pristupilo se u skladu sa inicijativom Općine Hadžići i pismom namjere Investitora „Emirates“ d.o.o. Sarajevo.

 

Investitor, kao vlasnika hotela „Fery“, ima namjeru graditi turistički sportsko-rekreativni centar u području Velikog polja, navodi se u Odluci. BiznisInfo podsjeća da je riječ o vlasnicima zabavnog parka Sunnyland na Trebeviću. Kako je ovaj portal ranije pisai, rekonstruisani hotel Fery trebao bi biti otvoren na proljeće.

 

Općina Hadžići je, s druge strane, iskazala interes za aktiviranje ovog područja u svrhu uređenja i razvoja. Novim dokumentom planirana je izgradnja sportskih terena i dvorane za fudbal, odbojku, rukomet, košarku, tenis, stoni tenis, i sl.

 

Glavni fudbalski teren je pokriven prirodnom travom, sa tribinom sa istočne i sjeverne strane kapaciteta 1.500 mjesta.

 

Također su predviđene zone rekreativnih aktivnosti (šetnja, trčanje, vožnja biciklom, rolanje, i sl.), prostori za igru djece, strelište (biatlon strelište), amfiteatar na otvorenom, hobi zabave, okupljanja te korištenje ambijenta za određene vidove zdravstvenog turizma i rehabilitacije.

 

Za djecu su planirana i dva dječija ski lifta koja su predviđena za rekonstrukciju kao i nova vučna traka između dva ski lifta.

 

Za zimski period redviđen je i ski poligon, ledene plohe za klizanje, biatlon staza, uređene staze za hodanje na skijama i staza za nordijsko skijanje, skijaška staza…

 

Osim rekonstrukcije i dogradnje postojećeg objekata Hotel „Fery“ predviđena je i rekonstrukcija planinarskog doma „Studenski nastavni dom“ kao objekata edukativnog karaktera kao i smještajnog i ugostiteljskog kapaciteta.

 

Planirana je zatvorena sportska dvorana sa garažom. Za potrebe sportista, gostiju i izletnika planirani su sadržaji poput trgovina, ugostiteljsskih objekata, prostora za iznajmljivanje sportske opreme i sl., kao i dvije podzmne etaže garaže.

 

Kompleks će sadržavati i objekat konjušnice sa restoranom i stazom za jahanje.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još