FOTO/ Na ostacima u ratu devastiranog objekta izgrađen novi

Evo kako izgleda novi hotel na Igmanu: Restoran, spa i wellness, sale za konferencije...

Biznis Klub10.12.19, 10:10h

Evo kako izgleda novi hotel na Igmanu: Restoran, spa i wellness, sale za konferencije...
Radovi na fasadi su završeni. Fasada objekta je termo-fasada, sa završnom obradom od kamena, drveta, kompaktnih ploča i maltera

 


Radovi na izgradnji hotela O3 na Igmanu se bliže kraju. Smješten je na mjestu bivšeg devastiranog objekta hotela Ferijalnog saveza BIH koji je za vrijeme XIV Zimskih olimpijskih igara služio kao startno ciljna kuća.

 

Na ostacima u ratu devastiranog objekta, izgrađen je novi sa povećanim kapacitetima. Radovi na fasadi su završeni. Fasada objekta je termo-fasada, sa završnom obradom od kamena, drveta, kompaktnih ploča i maltera.

 

hotel-o3-igman

 

Prilaz objektu je sa postojeće saobraćajnice. Glavni ulaz u objekat je nepromijenjen, objavio je Sarajevo Construction.

 

Objekat čine tri piramidalna smičuća dijela unutar kojih je u središnjem dijelu postavljeno vertikalno komunikaciono jezgro koga čine lift i trokrako stepenište.
 

Dograđeni dijelovi su kubične forme na suprotnim krajevima objekta. Oslanjaju se na postojeće komunikacije u objektu, a dva požarna stepeništa se smještaju unutar dograđenih dijelova.

 

Organizacija prostora u objektu je zadržana većim dijelom. Dograđeni dijelovi su prostori sa smještajnim jedinicama na spratovima, dok su u prizemlju prostori sale za konferencije i restorana, a u suterenu su prostori za fitness, spa i wellness.

 

hotel-o3-igman-2

 

Oblikovno objekat zadržava postojeću formu. Izmjena je u obradi etaže sprata preko koje se produžava krovna ravan. Dobiveni prostor se koristi za proširenje soba i formiranje lođa, a vizuelno objekat dobiva veću vrijednost boljim stapanjem sa terenom.

 

Dograđeni kubusi, iako formom ne prate postojeći objekat, obradom fasade a to su drvene obloge koje se ponavljaju i na postojećem dijelu objekta, kompoziciono daju sklad objektu.

 

(Sarajevo Construction, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još