Etička komisija Parlamenta FBiH donijela odluku

Adis Arapović neće biti sankcionisan zbog sramnih objava na Facebooku, ali će sutra morati uraditi ovo...

Front18.02.20, 12:37h

Adis Arapović neće biti sankcionisan zbog sramnih objava na Facebooku, ali će sutra morati uraditi ovo...
Zastupnik SBB-a na sutrašnjoj sjednici uputit će izvinjenje svima onima koji su se osjećali povrijeđeno zbog njegove objave na Facebooku

 


Na današnjoj sjednici Etičke komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, temeljem zahtjeva Naše stranke da se zbog objave na Facebooku povede postupak protiv zastupnika SBB-a Adisa Arapovića, jednoglasno je odlučeno da se on ne sankcionira jer u Etičkom kodeksu nije definirano područje objava na društvenim mrežama.

 

Kako nam je rekla Sanela Prašović-Gadžo (SBB), kao članica Etičke komisije, prezentirala je sve relevantne činjenice.

 


- Uz sve činjenice, Etička komisija je jednoglasno usvojila zaključak da ne može sankcionirati Arapovića. Nije izrečena nikakva kazna zbog verbalnog delikta i generalno zbog objava na društvenim mrežama jer to ne predviđa Etički kodeks Predstavničkog doma Parlamenta FBiH - kazala je Prašović-Gadžo.

 

Komisija je donijela zaključak da Arapović na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma uputi izvinjenje svima onima koji su se osjećali povrijeđeno zbog njegove objave na Facebooku te je istaknuto da Predstavnički dom ne podržava ovakav vid objava.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook