MALO HOĆE, MALO NEĆE

Ministar Mitrović odlučno: Učestovaću u radu Vijeća ministara BiH, ali neću glasati za odluke!

Front13.02.20, 16:19h

Ministar Mitrović odlučno: Učestovaću u radu Vijeća ministara BiH, ali neću glasati za odluke!
Mitrović je novinarima u Banjoj Luci potvrdio da će njegov radni dan i dalje biti uobičajen, ali da neće glasati o bilo kojoj odluci Vijeća ministara

 

 

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović potvrdio je danas da će učestovati u radu Vijeća ministara BiH, ali neće glasati za odluke koje budu uvrštene u dnevni red.


Nakon najave iz RS-a da će njeni predstavnici u institucijama BiH obustaviti rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH, dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, Mitrović je novinarima u Banjoj Luci potvrdio da će njegov radni dan i dalje biti uobičajen, ali da neće glasati o bilo kojoj odluci Vijeća ministara.


- U ovom trenutku neću glasati- dodao je Mitrović.


Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović potvrdio je da bi posebna sjednica entitetskog parlamenta o Ustavnom sudu BiH trebalo da bude održana u ponedjeljak, 17. februara, te da će o datumu zasjedanja sutra odlučiti skupštinski kolegij.


Zvaničnici RS-a jučer su najavili da predstavnici RS u institucijama BiH obustavljaju rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti zajedničkih organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.


Razlog je, kako su naveli, odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti člana 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu RS, kojim je definisano da je državno poljoprivredno zemljište svojina RS.

 

(FENA/ad)

 

 Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!