Zloupotreba položaja i nesavjestan rad u službi

Epilog akcije 'Maglić': Među 12 uhapšenih i pomoćnik direktora KPZ Foča

Hronika12.02.20, 17:05h

Epilog akcije 'Maglić': Među 12 uhapšenih i pomoćnik direktora KPZ Foča
U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima, navedeno je u saopštenju

 

Dvanaest osoba je uhapšeno u okviru operativne akcije kodnog naziva "Maglić", a među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča Sreten Matović, saznaje Srna.

 

U okviru ove akcije, koja je počela jutros, vršeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske, a uhapšene su osobe za koje su postojali osnovi sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

 

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

 

"U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima", navedeno je u saopštenju.

 

Akciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

 

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz MUP-a Republike Srpske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!