Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje

Akcija 'Maglić': Pretresi na 28 lokacija u RS-u, pronađen novac i oružje

Hronika12.02.20, 10:53h

Akcija 'Maglić': Pretresi na 28 lokacija u RS-u, pronađen novac i oružje
Pretresi se vrše na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava

 

Policija RS-a provela je pretrese na 28 lokacija u akciji kodnog naziva „Maglić“ te pronašla veliku količinu novca i oružja.

 

U akciji, koja je usmjerena na lišenje slobode osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, u toku je hapšenje osumnjičenih lica, potvrđeno je iz MUPRS-a.

 

Pretresi se vrše na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

 

-U toku je pretres i kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUPRS-a. U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi s navednim krivičnim djelima - navodi se u saopćenju.

 

Sve aktivnosti se provovde pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!