Monstrum se skrivao 17 dana

Malčanski berberin se slomio, ispričao cijeli plan: Kopao sam rupe prije otmice, jedna od njih bila na groblju

Hronika05.01.20, 18:55h

Malčanski berberin se slomio, ispričao cijeli plan: Kopao sam rupe prije otmice, jedna od njih bila na groblju
Ninoslav Jovanović je svoja skloništa napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu policije

 

Sumnje da je Ninoslav Jovanović, zloglasni "Malčanski berberin" unaprijed pripremio skloništa spremajući se za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koju je izvršio 20. decembra u Brzom Brodu potvrđene su nakon njegovog hapšenja, piše Telegraf.

 

Kako se saznaje od ljudi koji su za njim tragali, monstrum je spavao po zemunicama koje je ranije iskopao zbog čega je policiji i bilo teško da ga locira.

 

- Našli smo više rupa koje je koristio da se skriva od policije, nije dugo ostajao na jednom mjestu svjestan da su mu progonitelji na tragu. Izbjegavao je naseljena mjesta jer je znao da će biti prepoznat, išao je kroz šume a kada bi se približio selima, kretao se po obodima naselja kako bi izbjegao ljude. Takođe, svoja skloništa je napuštao uglavnom noću, što je otežavalo potragu – objašnjavaju izvori.

 

Kako navode, Jovanović je navodno smatrao da će policiji, koja je u više navrata pretražila njegovo rodno selo Malča, popustiti pažnja jer ga tu nisu pronašli, pa se sinoć vratio
na to mjesto.

 

- Na groblju je takođe pripremio rupu za skrivanje. Dobro je zamaskirao lišćem i granjem pa ga je policija primijetila tek kada je došla tik do rupe. Odao se jer je noćas ili jutros došao do kuće porodice Cekić, vjerovatno mu je bilo hladno pa se smjestio u njihovoj slami. Kada je pokušao da ukrade nešto za hranu, oni su ga primijetili i alarmirali policiju. Bio je iscrpljen, smršao je sigurno desetak kilograma otkako bježi od policije – navode izvori.

 

Jovanović je odveden u Policijsku upravu u Nišu gdje je u toku njegovo saslušavanje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još