Gradsko vijeće hitno zasjeda

Blokirani 'Zenicatrans' platio dio poreskog duga: Gradonačelnik Kasumović poziva na deblokadu stanice, inače...

Front03.01.20, 12:56h

Blokirani 'Zenicatrans' platio dio poreskog duga: Gradonačelnik Kasumović poziva na deblokadu stanice, inače...
Poziv gradonačelnika i nisam doživio kao prijetnju, nego je samo tražio da se, kako je kazao, ne blokira prijevoz putnika u gradu, kaže Terzić, koji je jutros ponovo imao sastanak u kantonalnoj Poreskoj upravi Zenica, koja je blokirala račun firme zbog duga od 225.000 KM

 

Gradsko vijeće Zenica zasjedat će u 13.00 sati kako bi na hitnoj tematskoj sjednici raspravljalo o stanju u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“, čiji su radnici još u utorak ujutro blokirali Autobusku stanicu.

 

Direktor tog preduzeća Darmin Terzić potvrdio je u izjavi za Fenu da ga je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zvao te „zamolio da radnici deblokiraju stanicu, kako ne bi slao policiju“.

 

Radnici su se okupili ispred upravne zgrade, a predsjednik Sindikata Huso Sarvan ističe da „ne vidi razlog da interveniše policija“ te najavljuje da će stanicu držati u blokadi dok se ne iznađe rješenje za njihovu firmu.

 

- Poziv gradonačelnika i nisam doživio kao prijetnju, nego je samo tražio da se, kako je kazao, ne blokira prijevoz putnika u gradu - kaže Terzić, koji je jutros ponovo imao sastanak u kantonalnoj Poreskoj upravi Zenica, koja je blokirala račun firme zbog duga od 225.000 KM.

 

-Uspjeli smo platiti 80.000 KM od tog duga, imamo platiti još 67.000 KM, jer nam je direktor Sabahudin Ibrahimagić najavio da sada neće naplatiti i kamatu.

 

Međutim, kako bi nas odblokirali, dužni smo platiti i prispjeli porez za period septembar – decembar 2019. godine, koji iznosi 268.000 KM - kaže Terzić.

 

On je rekao da priprema materijale za sjednicu GV, na kojoj bi trebala biti donesena odluka o koracima koji bi mogli spasiti preduzeće od odlaska u stečaj.

 

Preduzeće „Zenicatrans“ ukupno je za porez dužno oko četiri miliona KM, bez kamata.  

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!