JOVAN DIVJAK/ 5 DOGAĐAJA KOJI SU OBILJEŽILI 2019.

Tuka, Tuka, Tuka... Srebrni Amel! Varijanta DF-a o demokratskoj i sekularnoj BiH - nemoguća misija!

Hronika30.12.19, 09:46h

Tuka, Tuka, Tuka... Srebrni Amel! Varijanta DF-a o demokratskoj i sekularnoj BiH - nemoguća misija!
Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, direkor (i osnivač) Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“, kratko i odsječno, onako vojnički, "raportira" svoj izbor pet događaja u BiH koji su se izdvojili u proteklih 12 mjeseci

 

 

DEPO Portal u ozračju kraja godine anketira neke od učesnika javnog političkog, društvenog i kulturnog života u Bosni i Hercegovini - sa pitanjem kojih pet događaja je, prema njihovom mišljenju, obilježilo 2019.
 

 

Među onima koji su u njoj uzeči učešće je i bivši general Armije BiH Jovan Divjak, direkor (i osnivač) Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“, koji je kratko i odsječno, onako vojnički, "raportirao" svoj izbor događaja koji su se izdvojili u proteklih 12 mjeseci:   

 

1. TUKA..TUKA..TUKA...Srebrni Amel!!!

 

amel-tuka


2. Varijanta Demokratske fronte o demokratskoj i sekularnoj BiH - nemoguća misija!!!

 

radoncic-izetbegovic-komsic


3. 0bilježavanje 25.godišnjice udruženja "Obrazovanje gradi BiH". Stipendirali smo 7300 djece žrtava rata, invalidne djece, talentovane djece, djece romske nacionalne manjine (od njih je 139 završilo fakultet!) u vrijdnosti stipendija od 6,500.000 KM!

 

obrazovanje-gradi-bih


4. Međunarodna provjera znanja iz pismenosti, matematike i društvenih nauka PISA iz 2018. ukazuje na nizak nivo znanja. Dokažite se, obrazovne institucije, da je obrazovni alat u vašim rukama, a ne ex catedra!

 

pisa


5. "Sjećaš li se Doli Bel" - izvanredna režija, scenografija, perfektna glumačka ekipa.

 

sjecas-li-se-doli-bel-predstava

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još