Teško da novogodišnji praznici mogu proći bez popularne francuske salate.
U nastavku pronađite recept za ovu kremastu miljenicu.
Trebat će vam:
400 g graška
400 g krumpira
400 g mrkve
200 g kiselih krastavaca
5 jaja
450 g majoneze
1 kašika senfa
sol
papar
sok od jednog limuna
100 g milerama
Priprema:
Krumpir i mrkvu izrežite na kockice pa ih kuhajte dok ne postanu mekani, ali ne previše, da još uvijek drže svoj oblik. Isto učinite i s graškom. Kad je povrće kuhano, izvadite ga iz vode, premjestite u posudu i stavite na hlađenje. Tvrdo skuhajte pet jaja i izrežite ih na četvrtine. Kad se povrće u potpunosti ohladilo, dodajte mu na sitno nasjeckane kisele krastavce i jaja. Zatim dodajte majonezu, senf, sol, papar, sok jednog limuna i mileram. Sve dobro promiješajte i stavite na hlađenje u hladnjak na par sati.
(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 1
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!