Program reformi poslan u Brisel

DF: Nikšić i SDP su se osramotili i teško je vjerovati da će prestati da se sramote i nadaju porazima države BiH

Front23.12.19, 19:04h

DF: Nikšić i SDP su se osramotili i teško je vjerovati da će prestati da se sramote i nadaju porazima države BiH
U saopćenju za javnost Službe za odnose s medijima DF-a rečeno je i da je BiH, na žalost SDP-a, predala svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP) čime je put Bosne i Hercegovine prema NATO-u tim historijskim činom deblokiran

 

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO) Mitar Kujundžić nije imao niti namjeru niti mogućnost da ne ispoštuje odluku Predsjedništva BiH o dostavljanju Programa reformi u sjedište NATO-a u Briselu, potvrdili su danas u Demokratskoj fronti (DF).

 

Predsjedništvo BiH putem Misije BiH pri NATO-u dostavilo je Program reformi, odnosno Godišnji nacionalni program, kako tvrde u toj stranci, zbog čega su podsjetili na tvrdnje Socijaldemokratske partije (SDP) i predsjednika te stranke Nermina Nikšića da to neće biti učinjeno.

 

U saopćenju su naveli da su Nikšić i članovi SDP-a tvrdili da je Kujundžić čovjek predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika koji će dostavljanje tog dokumenta blokirati.

 

- Istina je da je Kujundžić karijerni diplomata i dugogodišnji uposlenik Ministarstva vanjskih poslova, a ne Dodikov čovjek. Nikšić i SDP su se osramotili i teško je vjerovati da će prestati da se sramote i nadaju porazima države BiH - smatraju u DF-u.

 

U saopćenju za javnost Službe za odnose s medijima DF-a rečeno je i da je BiH, na žalost SDP-a, predala svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP) čime je put Bosne i Hercegovine prema NATO-u tim historijskim činom deblokiran.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još