ima načina ako se potrudite

Na ovih pet načina ćete uspješno izbaciti stres i napetost iz svoje veze

Lifestyle17.12.19, 18:41h

Na ovih pet načina ćete uspješno izbaciti stres i napetost iz svoje veze
Ne dopustite da vaš ponos razori nešto prekrasno

 

NE dopustite da stres uništi ono što imate sa svojim partnerom.

 

Ako osjećate da nakon što dođete kući s posla morate odraditi još jednu smjenu, odnosno komunicirati sa svojim partnerom, onda biste definitivno trebali primijeniti sljedećih pet savjeta kako biste izbacili nepotreban stres iz veze. 

 

Razgovarajte

Ako ste u zdravoj i normalnoj vezi, onda biste sa svojim partnerom mogli razgovarati o baš svačemu. Recite mu što vam smeta, što vas muči i riješite to kako bi i vama i njemu bilo bolje. 

 

Prestanite očekivati filmske scenarije

Da, možda kočija i buket od stotinu ruža zvuče prekrasno, ali samo zato što vaš partner to nije priredio za vas ne znači da vas ne voli. Opustite se i prepustite čarima veze bez ikakvih očekivanja jer ćete tako zbilja uočiti i najmanju sitnicu koju vaš partner čini za vas.

 

Priznajte kada ste krivi

Ne dopustite da vaš ponos razori nešto prekrasno. Kada niste u pravu, jednostavno priznajte i pomirite se s tim. Na kraju krajeva - ljudski je griješiti. 

 

Imajte razumijevanja jedno za drugo

Nikome ne može baš svaki dan biti bajan. Upravo zato naučite imati razumijevanja za svoga partnera i objasnite mu da to treba i vama.

 

Napravite popis stvari koje vas opuštaju

Razmislite o tome što vas najviše veseli i opušta, bilo da je riječ o ritualima koje činite s partnerom ili sami. Ispušni ventil nam je svima prijeko potreban, kao i doza mira i smijeha. Stoga, ne zanemarujte važnost takvih stvari.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!