VIDEO/ nastave nije bilo 40 dana

Preko hiljadu studenata na ulicama Sarajeva pozvali na odgovornost

Hronika04.12.19, 16:02h

Preko hiljadu studenata na ulicama Sarajeva pozvali na odgovornost
Protestna šetnja krenula je u pet minuta do 12 sati od Rektorata Univerziteta u Sarajevo, a završena u 14 sati ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu

 

Mirna protestna šetnja studenata Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih nauka završena je.

 

Šetnji je prisustvovalo preko 1.000 studenata, a njihovi zahtjevi su: odgovornost krivaca za neodržavanje nastave, te učestvovanje u pravljenju plana za nadoknadu nastave na ovim fakultetima.

 

Protestna šetnja krenula je u pet minuta do 12 sati od Rektorata Univerziteta u Sarajevo, a završena u 14 sati ispred Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

 

Nastava na fakultetima iz grupe medicinskih nauka u Sarajevu nije održavana prethodnih 40 dana, kako se to ne bi ponovilo na ulice su izašli upravo studenti uz podršku profesora.


Istaknuli su kako nisu dobili formalno pravnu odluku o uspostavi nastave, pozvali na odgovornost, te zatražili uključenost studenata u dogovor o nadoknadi nastave.

 

Na transparentima koje su nosili pisalo je kako žele osnovno pravo na obrazovanje, te su ilustrovani razgovori u kojima poručuju da studentima ne dozvoljavaju da uče.

 

Sinoć je nakon najave studenata da će održati protestnu šetnju, stiglo i saopštenje za javnost Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji su poručili da će nastava danas biti nastavljena.

 

Video pogledajte OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!