SBB se ograđuje

'Kriminalna nabavka helikoptera nije plan šestorke! Odbijamo učestvovati u neodgovornom trošenju novca građana'

Front03.12.19, 17:41h

'Kriminalna nabavka helikoptera nije plan šestorke! Odbijamo učestvovati u neodgovornom trošenju novca građana'
Upravo su poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Dževad Poturak i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić problematizirali ovaj biznis i s njim transparentno upoznali javnost, stoji u saopćenju stranke

 

Povodom izjave ministra unutrašnjih poslova u Vladi Kantona Sarajevo Admira Katice da je plan nabavke helikoptera i dodatnih troškova za hangar i edukaciju, što ukupno iznosi blizu 40 miliona KM, plan "šestorke", SBB smatra da je u pitanju notorna neistina, saopćeno je iz ove stranke.

 

- Naime, upravo su poslanik SBB-a u Skupštini Kantona Dževad Poturak i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić problematizirali ovaj biznis i s njim transparentno upoznali javnost. Stoga, ministar Katica treba znati da iza nabavke nema 'šestorke', jer SBB-e odbija da participira u neodgovornom trošenju enormnih novčanih sredstava građana koja se moraju utrošiti na mnogo važnijim stavkama od helikoptera kojim bi se vozili neostvareni ministri ili politički čelnici - navodi se u reagiranju SBBBiH.


(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još