VIDEO/ TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA U EMISIJI 'SUDBINA'

Adela Mahmutović otvoreno: Vidjela sam na jastuku da to nije malo kose... Otišla sam kod frizerke i rekla 'obrij mi sve'!

Hronika19.11.19, 12:45h

Adela Mahmutović otvoreno: Vidjela sam na jastuku da to nije malo kose... Otišla sam kod frizerke i rekla 'obrij mi sve'!
Adela je odlučila pobijediti rak i, ma koliko bilo teško, svaki put iznova prolaziti činjenicu da se tumor proširio ili vratio, Adela se hrabro dizala i počinjala sve ispočetka

 

 

 

 

Adela Mahmutović, majka, kćerka, uspješna poslova žena, magistrica ekonomije, prije pet godina suočila se sa najstrašnijom dijagnozom. Tada su joj dijagnosticirali tumor grlića maternice.


Imala je više od pet operacija, nekoliko ciklusa hemoterapija… Izgubila je kosu, ali je ostala čvrsto na svojim nogama.


Adela je odlučila pobijediti rak i, ma koliko bilo teško, svaki put iznova prolaziti činjenicu da se tumor proširio ili vratio, Adela se hrabro dizala i počinjala sve ispočetka.


Danas sa osmijehom kaže da je sve to smiješno i da ništa, ali baš ništa, ne može da se mjeri sa zdravljem.


- Vidjela sam na jastuku da to nije malo kose, s obzirom da sam imala dugu kosu… Zavezala sam to u neki rep. Otišla sam kod svoje frizerke i rekla joj: Molim te, obrij mi kosu... Ona je rekla: Jesi poludjela?! Nije znala šta se dešava. Onda sam skinula taj rep i vidjela je da mi sve opada. Pitala je šta se dešava. Zamolila sam je da upali mašinu i sve obrije. Kasnije sam sebi rekla da se volim, ja sebe prihvatam sa kosom, bez kose, volim ljude… Kosa nije promijenila mene kao ličnost, moj karakter. Kosa je bila samo jedan od detalja na meni. Ja sam ostala ista, borbena kakva jesam – priča o teškom periodu koji je prolazila.


Više saznajte u emisiji „Sudbina“, večeras od 20 sati na Hayat HD.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook