Predsjednik Srbije ostavio ceduljicu uposlenicima

Ministar zdravlja otkrio zašto je Vučić primljen na VMA: 'Bio je životno ugrožen, došlo je do ozbiljnog pogoršanja!'

Hronika17.11.19, 11:46h

Ministar zdravlja otkrio zašto je Vučić primljen na VMA: 'Bio je životno ugrožen, došlo je do ozbiljnog pogoršanja!'
On je naveo da su stručni timovi VMA predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak

 

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima Vojnomedicinske akademije (VMA).

 

Lončar je naveo da je po prijemu procijenjeno da je predsjednik Srbije životno ugrožen.

 

"U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno sproveli sve neophodne mjere za saniranje ovako ozbiljnog stanja, a predsjednik Vučić je, dobro odreagovao na terapiju koja mu je prepisana", rekao je Lončar za Tanjug, prenose mediji.

 

On je naveo da su stručni timovi VMA predsjedniku Srbije preporučili da u narednom periodu smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kog je došlo u petak.

 

"Koristim ovu priliku da lično zahvalim medicinskim timovima VMA, koji su još jednom pokazali svoju stručnost i profesionalizam", rekao je Lončar.

 

Predsjednik Srbije je primljen u petak kasno popodne na VMA u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema.

 

Vučić je juče zahvalio radnicima VMA i poručio da će od ponedjeljka biti "u punom radnom pogonu".

 

vucic-poruka-bolnica

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još