nezvanične informacije

Poznata imena dosad uhapšenih u velikoj akciji 'Var'

Hronika11.11.19, 15:09h

Poznata imena dosad uhapšenih u velikoj akciji 'Var'
Nakon hapšenja, oglasio se i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naglasivši da je ovakvim radnjama fudbalu u BiH pričinjena nemjerljiva šteta

 

Ukupno 12 osoba do sada je uhapšeno u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, a u vezi s navodnim namještanjem fudbalskih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

 

Kako saznaje N1, određene osobe uhapšene su na području Cazina kao i Sarajeva. Pretresi su vršeni na nekoliko lokacija, između ostalih u Novom Travniku, Šamcu i Orašju.

 

Kako nezvanično saznaje ovaj medij, uhapšeni su: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

 

Podsjećamo, iz državnog Tužilaštva saopšteno je da po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, vrše lišenja slobode i pretrese nekoliko osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, saopćeno je danas iz Tužiteljstva.

 

Nakon hapšenja, oglasio se i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine naglasivši da je ovakvim radnjama fudbalu u BiH pričinjena nemjerljiva šteta.

 

(N1, Foto: Ilustracija/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!