VEČERAS PRED SARAJEVSKOM PUBLIKOM

Uvertira u 23. Jazz Fest Sarajevo: Sjajni bh. umjetnik sa svjetskom karijerom Mario Batković u SARTR-u

Kultura25.10.19, 10:19h

Uvertira u 23. Jazz Fest Sarajevo: Sjajni bh. umjetnik sa svjetskom karijerom Mario Batković u SARTR-u
Posjetioci večerašnjeg koncerta imat će priliku prisustvovati solo koncertu i Batkovićevim izvedbama koje se publici obraćaju na više razina i bez ijedne riječi pričaju prekrasne priče

 

Izvrsni bosanskohercegovački umjetnik sa uspješnom međunarodnom karijerom Mario Batković nastupit će večeras u Sarajevskom ratnom teatru SARTR na koncertu u okviru koncertne sezone "Grlom u jagode", u organizaciji Jazz Festa Sarajevo, što će biti svojevrsna najava predstojećeg XX3. festivalskog izdanja koje će biti održano od 7. do 10. novembra.

 

Taj rođeni Banjalučanin koji rodni grad napušta početkom rata, u Švicarskoj se školovao i započeo uspješnu karijeru. Danas nastupa na važnim festivalima i u spektakularnim koncertnim dvoranama, a prije dvije godine publici Jazz Festa predstavio se koncertom o kojem se i danas govori, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo. 

 

Posjetioci večerašnjeg koncerta imat će priliku prisustvovati solo koncertu i Batkovićevim izvedbama koje se publici obraćaju na više razina i bez ijedne riječi pričaju prekrasne priče te publiku upoznaju sa zvukom harmonike koji nikada ranije nisu čuli. 

 

Ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM u prodaji će biti na blagajni SARTR-a sat vremena prije početka koncerta.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!