DRAGAN BURSAĆ/ U inat zdravom razumu, časti i poštenju

Hoće li kosti ubijenih u genocidu gledati spomenik onoga što se sa njima sprda: Bista Peteru Handkeu usred Srebrenice


18.10.19, 13:54h

 


Novinar, književnik i kolumnista, Dragan Bursać u jednom od posljednjih komentara na svom FB profilu osvrnuo su na inicijativu da se ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu podigne bista u Srebrenici. 


U svom statusu Bursać navodi:

 

Zanimljivo je kako se deset dana srBski nacisti iz petnih žila upinju da dokažu sebi i svijetu kako Nobelova nagrada Handkeu nema nikakve veze sa njegovom ideologijom i kako ju je dobio isključivo za književnost.


A onda (ne)očekivano ide ovo saopštenje: Predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ Vojin Pavlović predao je zahtjev Općini Srebrenica u kojem traži odobravanje lokacije za postavljanje biste dobitniku Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.


Dakle, jebe se srBskim nacinjima za nekakvom književnošću. Oni bi Handkeu spomenik podigli baš i jedino zato što je riječ o šovenu, koji negira genocid i sprda se sa žrtvama. I baš zato u Srebrenici. I baš zato u inat zdravom razumu, časti i poštenju.


A biće i ostati za vječnost - sličan se sličnom raduje i sličan sličnog slavi.


Kakva crna književnost, kakav crni duhovni potencijal i književno stvaralaštvo?! Hoće li kosti ubijenih u genocidu gledati spomenik onoga što se sa njima sprda?

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još