Znate li tačan odgovor?

Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu, a pogrešan odgovor u saobraćaju može da bude i fatalan!

Auto & Dom14.10.19, 20:20h

Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu, a pogrešan odgovor u saobraćaju može da bude i fatalan!
Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav...

 

Da li znak stop ima “jaču zabranu” u odnosu na obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom dijelu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste “nedoumice” na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povrijeđenima, piše Srpskainfo.com.


Ovo pitanje na teorijskom dijelu vozačkog ispita izazvalo je polemiku i na društvenoj mreži Tviter. Jedan od tviteraša postavio je sliku raskrnice na kojoj iz tri pravca dolazi tri vozila od kojih jedno ima znak stop, a jedno “obrnuti trougao”. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

 

– Ovo je najteže pitanje na vozačkom ispitu: Na ovom padaju i najbolji – napisao je jedan tviteraš.

 

raskrsnica-pitanje

 

Najbrži, bolje reći najbrzopletiji je bio korisnik Tvitera pod imenom “Dramadjo”, pošto je dao pogrešan odgovor.

 

– Pobogu, pa gledajte znake na raskrsnici! Plavom je “STOP” – on ide zadnji! Žutom je “ukrštanje sa putem sa pravom prvenstva” – mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva – ide prvi. Tačka – samouvjereno je napisao.

 

Dilemu je razriješio Damir Okanović upozoravajućom porukom.

 

– Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka “stop” i “obrnuti trougao”. Ne postoji pravilo da “stop” ima “jaču zabranu” u odnosu na “obrnuti trougao” pa zato vozači što imaju “stop” prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda – podvukao je Okanović na Tviteru.

 

Dakle, tačan odgovor je sljedeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najprije, crveni automobil, pa plavi koji ide pravo, a tek onda žuto vozilo koje skreće lijevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još