Otvoreno pismo predsjednici Hrvatske

Gospođo Kolinda, Kupres je, ipak, u BiH, Dvor na Uni je Hrvatska, a nuklearni otpad je smrtonosan!

Front11.10.19, 15:05h

Gospođo Kolinda, Kupres je, ipak, u BiH, Dvor na Uni je Hrvatska, a nuklearni otpad je smrtonosan!
- Vaši „lapsusi“ predstavljaju sraman odnos prema BiH, odraz su podrške fašističkim principima i potpirivanju svega negativnog što se dešavalo u minuloj prošlosti na ovim prostorima - poručuju iz Nezavisnog bloka

 

Nezavisni blok uputio je otvoreno pismo predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u kojem navodi da je Bosna i Hercegovina suverena, međunarodno priznata država sa svim svojim karakteristikama, teritorijalnim integritetom i suvrenitetom „kojeg vi na direktan način konstantno ugrožavate“.

 

U pismu se navodi da su lapsusi česta pojava u izražavanju i uglavnom su nenamjerni, „ali u vašem slučaju to je očita strategija i politički diskurs po kojem vi funkcionirate“.

 

Dodaje se da ponavljanje grešaka nije slučajnost, to je odlika neodgovornog pristupa i bahatosti utemeljenih na nerealnom samouvjerenju.

 

- Vaši „lapsusi“ predstavljaju sraman odnos prema BiH, odraz su podrške fašističkim principima i potpirivanju svega negativnog što se dešavalo u minuloj prošlosti na ovim prostorima. Sraman je ovaj očit pristup vašoj predsjedničkoj kampanji u kojem na krajnje nediplomatski i okrutan način ponižavate građane koji vas smatraju prijateljem, a to su građani BiH - navodi se u otvorenom pismu Nezavinog bloka upućenom Grabar-Kitarović.

 

Dodaje se da njen posljednji „lapsus“ „Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska” upravo predstavlja odraz svega navedenog. 

 

- Umjesto ove strategije i pristupa pozivamo vas da iskoristite kraj svog mandata i da se pozabavite, na primjer, građanima Dvora na Uni koji se, za razliku od Kupresa, nalazi u Hrvatskoj, na samoj granici sa BiH. Naime, ako vas nisu obavijestili, u području Dvora na Uni pojedini zvaničnici Hrvatske ne kriju da žele odlagati nuklearni otpad, konkretno na lokalitetu Trgovska gora. Ne dozvolite doslovno ubijanje života na tom području i iskoristite svoj autoritet i zaštitite te ljude, prirodna i sva druga bogatstva koja bi bila uništena izgradnjom odlagališta za nuklearni otpad - navode iz Nezavisnog bloka.

 

Kupres je ipak u Bosni i Hercegovini za razliku od Dvora na Uni koji je u Hrvatskoj - stoji u otvorenom pismu, saopćeno je iz Press službe Nezavinsog bloka.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još