Pljušte osude

Kolinda opet 'kiksala': Cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa!

Front11.10.19, 12:14h

Kolinda opet 'kiksala': Cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa!
Vara se svako, dodaje se, ko će pomisliti da je u pitanju nepoznavanje zemljopisa, "li je u pravu svako onaj koji ovu izjavu tumači kao direktan atak na suverenitet i teritorijalni integritet susjedne zemlje Bosne i Hercegovine"

 

Demokratska fronta (DF) skandaloznom smatra izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koju je dala nakon sinoćnje nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske odigrane u Splitu.

 

- Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila: „A šta da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska – stoji u saopćenju Službe za  odnose s medijima DF-a.

 

Vara se svako, dodaje se, ko će pomisliti da je u pitanju nepoznavanje zemljopisa, "li je u pravu svako onaj koji ovu izjavu tumači kao direktan atak na suverenitet i teritorijalni integritet susjedne zemlje Bosne i Hercegovine".

 

- Toliko o ispraznim frazama i iskrenim namjerama susjedne nam Hrvatske i njene zvanične politike da će učiniti sve kako bi i BiH postala članicom „europske porodice“ – ističe se u saopćenju.

 

Stav DF-a je da ovakvu skandaloznu izjavu, koja po ko zna koji put dovodi u pitanje sveukupne odnose dviju suverenih država, ne može opravdati ni utrka za novi mandat predsjednice Hrvatske.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još