nakon postrojavanja u zalužanima

Oglasili se iz Ambasade SAD-a: Nastavit ćemo pomno pratiti žandarmeriju Republike Srpske i sve druge...

Front24.09.19, 16:32h

Oglasili se iz Ambasade SAD-a: Nastavit ćemo pomno pratiti žandarmeriju Republike Srpske i sve druge...
Podsjećamo, svečanim postrojavanjem jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banje Luke, zvanično je predstavljena nova organizaciona jedinica MUPRS-a

 

Sjedinjene Države ulažu milione dolara u BiH kako bi dale podršku nemilitariziranim policijskim agencijama čija je odgovornost, prije svega, zaštita interesa građana - stoji u odgovoru iz Ambasade Sjedinjenih Američkih država na upit N1 TV o tome kako gledaju na formiranje Jedinice žandarmerije MUP-a Republike Srpske, prenosi N1.

 

"I dalje ćemo odgovoran rad policije čija je misija isključivo civilna smatrati prioritetom za cijelu BiH. Policijske snage u BiH moraju biti profesionalne, odgovorne, koordinirane i interoperabilne s drugim agencijama za provođenje zakona radi suočavanja sa zajedničkim prijetnjama, zaštite interesa građana i očuvanja stabilnosti BiH", poručuju iz Ambasade SAD-a.

 

"Sjedinjene Države će nastaviti pomno pratiti žandarmeriju Republike Srpske i sve druge nove policijske strukture u BiH kako bi osigurale da one djeluju konzistentno, u skladu s ovim ciljevima", navodi se u odgovoru.

 

Podsjećamo, svečanim postrojavanjem jedinice žandarmerije u Centru za obuku u Zalužanima kod Banje Luke, zvanično je predstavljena nova organizaciona jedinica MUPRS-a.

 

Formiranje žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a radi, kako je rečeno, bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava RS, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još