FOTO/ LIJEPA NESVAKIDAŠNJA PRIČA IZ BIH

Mladenci iz Sarajeva svoje vjenčanje pretvorili u humanitarnu akciju: Umjesto slavlja i skupih poklona, evo šta su uradili...

Nedjeljni magazin24.09.19, 12:40h

Mladenci iz Sarajeva svoje vjenčanje pretvorili u humanitarnu akciju: Umjesto slavlja i skupih poklona, evo šta su uradili...
– Nismo se željeli hvaliti, ali svakako, ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, biće nam drago – rekla je kratko Tatjana Merdžanić

 


Tatjana i Rijad Merdžanić su mladi bračni par iz Sarajeva, a ono što su učinili vrijedno je i hvale i medijske pažnje... Oni su sudbonosno DA izgovorili u prostorijama Crvenog krsta Novo Sarajevo, a umjesto slavlja i poklona odlučili su da sa svojim zvanicama doniraju pomoć onima kojima je najpotrebnija.

 

tatjana-i-rijad-2


U ovom slučaju to su bili korisnici kuhinje Crvenog krsta na punktu za podjelu toplih obroka Trg heroja. Tako su prošle sedmice, 16. septembra, uručeni paketi hrane za 62 porodice.


Iz Crvenog krsta Novo Sarajevo mladencima su upućene riječi zahvalnosti u ime svih korisnika, uz želje za dug i sretan zajednički život.

 

tatjana-i-rijad-crveni-krst


- Odlučili smo da novac koji bismo dali za organizaciju ceremonije doniramo u dobrotvorne svrhe. Sa velikim zadovoljstvom pozivamo porodicu i prijatelje da sa nama podijele našu ljubav te da učestvuju u našoj maloj akciji sreće, te umjesto kupovanja poklona ili cvijeća daju svoj doprinos onima kojima to doista treba - ovim riječima mladenci su pozvali svoje goste prije vjenčanja.

 

tatjana-i-rijad-vjencanje


– Nismo se željeli hvaliti, ali svakako, ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, biće nam drago – rekla je kratko Tatjana Merdžanić.


Priča o Tatjani i Rijadu objavljena je i na Facebook stranici Crvenog krsta... Bravo mladenci i sretno od srca!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još