Otac dječaka otrovanog u 'Ajdinovićima'

Ako Pećanin tvrdi da djeci nije ništa, kako su onda završila u bolnici? Da je vlasnik ponudio da plati liječenje, platio bi...

Hronika04.09.19, 17:59h

Ako Pećanin tvrdi da djeci nije ništa, kako su onda završila u bolnici? Da je vlasnik ponudio da plati liječenje, platio bi...
Ako Pećanin tvrdi da djeci nije ništa, kako su onda neki završili u bolnici, a dvoje je bilo kritično? Ja ne znam kako on može tako izjaviti, kaže Džabija

 

Gost Dana uživo bio je Fahrudin Džabija, predstavnik roditelja djece koja su zadobila stomačne probleme nakon boravka u SRC "Ajdinovići". Džabija se želio referirati na izjave advokata SRC "Ajdinovići" Senada Pećanina koji je nedavno govorio o ovom slučaju u istoj emisiji.

 

O navodima gospodina Pećanina? Broj djece?

 

"Ja nisam neki govornik, nisam bio na televiziji, a slušajući Pećanina nisam znao da li je portparol Ajdinovića ili advokat. Naših dječaka iz RK "Respekt" je bilo ukupno 13, 12 ih je bilo u bolnici, a jedan je primio infuziju i pušten je kući. 11 dječaka je bilo na Infektivnoj klinici u Sarajevu, dva dječaka u Kasindolu. Plus četiri djevojčice iz KK "Ledita" iz Slovenije, njih svjesno zaobilaze. To je ovo što se tiče bolničkog liječenja i imamo još osam dječaka koji su se javili ambulantno, i još osam djevojčica iz KK, plus trenerica", kazao je Džabija.

 

Šta su pokazali nalazi?

 

"Što se tiče nas roditelja, mi ne želimo da komentarišemo da li su djeca ovo ili ono. Naša djeca su u pola 2 počela povraćati i završili su u bolnici u Olovu i toliko su loši bili da su prebačeni u Sarajevo. Primljeni su sa kliničkom slikom kao da su otrovani hranom. Mi želimo da se ustanovi zašto su otrovana? Ako Pećanin tvrdi da djeci nije ništa, kako su onda neki završili u bolnici, a dvoje je bilo kritično? Ja ne znam kako on može tako izjaviti, posebno o ljudskosti vlasnika koji se nikad nije javio i nije se oglasio ni u jednom mediju", kaže Džabija i dodaje:

 

"Gospodin Pećanin je rekao da mu je vlasnik kazao da je posjetio djecu. Mi roditelji smo svaki dan bili od pola 3 do pola 4 i strepili nad svojom djecom. Neka kaže kad je mogao doći van tog termina. Kaže da je zvao telefonom, evo nek kaže koga je kontaktirao. Ja govorim u ime svih roditelja, sinoć smo imali sastanak".

 

Pismo koje je uputio vlasnik SRC Ajdinovići?

 

"Upravo kažem, ne želim da komentarišem, žao mi je kad neko ostane bez posla. Smatram da je taj vlasnik gospodin Helać toliki čovjek da će pomoći svojim radnicima. Da ne zaboravim, Pećanin je rekao da je gospodin Helać rekao da je htio da plati sve troškove. Ja imam ovdje četiri priznanice iz KCUS-a gdje je trenerica KK platila liječenje u bolnici. Ukupno je to 687,45 KM. Znači one su morale platiti svojim novcem jer im nisu priznali osiguranje", poručio je Fahrudin Džabija.

 

Advokat SRC Ajdinovići Senad Pećanin je također kazao da se vlasnik centra ponudio da plati liječenje djeci.

 

"Da je ponudio, platio bi. Ne, nije bilo nikakve ponude. Nama ne trebaju pare, niti išta, samo taj odnos prema dječacima koji su bili gosti u njegovom objektu i platili tamo. Ako sam ja kod vas uz gostima tri dana i od vas me odvuče Hitna, šta ste onda trebali uraditi?", pita Džabija.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još