Advokat Senad Pećanin o radu inspekcije i trovanju 11 djece

'Znam iz prve ruke da probavne smetnje djece nisu povezane sa hranom i pićem u Ajdinovićima'

Hronika02.09.19, 18:15h

'Znam iz prve ruke da probavne smetnje djece nisu povezane sa hranom i pićem u Ajdinovićima'
Sudski će biti vrlo lako utvrđeno da su bez ikakve zaštitne opreme ušli u prostorije gdje se sprema hrana i uzimali uzorke, rekao je Pećanin

 

Senad Pećanin, advokat sportsko rekreativnog centra Ajdinovići u Danu uživo govorio je o pečaćenju ovog objekta nakon što se jedanaestero djece, koji su boravili i jeli u ovom Centru, požalilo na probavne smetnje. Pećanin je istakao da je odluka o zabrani rada Centra donesena u "potpuno nezakonitom postupku", te da će cijeli slučaj biti utvrđen na Sudu.

 

"Tada je boravilo preko 300 gostiju, 11 djece imalo je probavne teškoće. Čim se pojavila takva informacija, poduzete su sve mjere - kako od Centra tako od nadležnih. Centar je ponudio svu pomoć snošenja troškova za liječenje, ali potrebe za liječenjem nije bilo", kazao je Pećanin za N1, istakavši da su i "gosti bili šokirani načinom na koji su inspektori vršili kontrolu objekta".

 

"Sudski će biti vrlo lako utvrđeno da su bez ikakve zaštitne opreme ušli u prostorije gdje se sprema hrana i uzimali uzorke. Tom prilikom je sačinjen inspekcijski zapisnik u kom su naložene određene mjere, a rješenje o poduzimanju mjera nije dostavljeno Centru", istakao je te dodao:

 

"28. avgusta inspekcija ponovo dolazi da utvrdi da li su poduzete mjere koje su naložene 22. avgusta. Inspekcija je obaviještena da nije uručila nikakav dokument u kom se nalažu te mjere. Ona je rekla da je vidjela da dostavnica nije uručena. Predložio sam joj da nam uruči rješenje i dostavi rok a ona je rekla da će donijeti mjeru o pečaćenju objekta. A prilikom naredne inspekcijske posjete pokušala je i zatvoriti dio koji u nalogu nije naveden."

 

Pećanin je kazao kako ima informaciju "iz prve ruke" da probavne smetnje djece nisu povezane sa hranom i pićem koju su konzumirali u Ajdinovićima ali da kantonalna inspekcija tvrdi kako još uvijek nemaju nalaze.

 

"Iz prve ruke znam i mogu tvrditi da čak ne postoje indicije da su probavne tegobe povezane sa hranom i pićem iz centra. Redovni tehnički nadzor je vršen istog tog dana i nije nikakva nepravilnost uočeni niti konstatovana", kazao je.

 

Potez na zatvaranje objekta vlasnik se odlučio zbog finansijske i reputacijske štete i neizvjesnosti kada će doći zvanični rezultati nalaza.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još