PORUČILI JOJ - Metak nije skup!

Sanela Prašović odgovara na jezive prijetnje: Zašto ću biti u 'Povorci ponosa'?! Rođena sam u Sarajevu, bila po rovovima...

Hronika31.08.19, 13:43h

Sanela Prašović odgovara na jezive prijetnje: Zašto ću biti u 'Povorci ponosa'?! Rođena sam u Sarajevu, bila po rovovima...
Sanela Prašović Gadžo objavila je kratak osvrt na jezive poruke koje su joj ovih dana upućene, ali i pojasnila zbog čega će kao građanka, ali i kao poslanica u parlamentu FBiH, u nedjelju, 8. septembra, biti na ulicama Sarajeva, u "Povorci ponosa"

 

Užasavajuće prijetnje stigle su na adresu Sanele Prašović Gadžo, a povodom njenih javno izrečenih stavova i podrške pružene održavanju "Povorne ponosa" u Sarajevu.

 

Tim povodom, ona je reagirala na svom FB profilu, gdje je objavila kratak osvrt na jezive poruke koje su joj ovih dana upućene, ali i pojasnila zbog čega će kao građanka, ali i kao poslanica u parlamentu FBiH, u nedjelju, 8. avgusta, biti na ulicama Sarajeva, u "Povorci ponosa":    

 

"Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH, pozivam sve policijske institucije i agencije da u skladu s dužnostima koje imaju provedu sve potrebne aktivnosti na osiguranju Povorke ponosa, koja će se odrzati u Sarajevu 8. septembra/rujna 2019. godine.


Zahvaljujem svim građanima na porukama i komentarima koje su jučer uputili meni osobno, članovima moje porodice, te LGBT zajednici. 


Zbog takvih radikalnih i fašističkih stavova - JA ĆU BITI NA POVORCI PONOSA. 


Posebno zahvaljujem na stavu/komentaru “NIJE METAK SKUP”, ali i na onim brojnim drugim u kojima se navodi da mene, kao i druge učesnike Povorke ponosa, treba isprebijati, na kolac nabiti, istući itd., te pozivam Tužiteljstvo KS da u saradnji sa policijskim agencijama rade svoj posao za koji su plaćeni. 


Koristim prigodu i da odgovorim na sve brutalne komentare s izrečenim prijetnjama. 


Dakle, ja sam rođena u ovom gradu, u ratu sam bila i u rovovima, slobodno živim i koračam Sarajevom, nikome neću dozvoliti da mi prijeti niti da ugrozi sigurnost moje porodice ili moju sigurnost, jer sam glasno rekla da se borim za jednaka prava svih građana. 


Prijetnje me nisu uplašile. 
Uvrede me nisu povrijedile. 
Niko u ovoj državi ne može i ne smije ugrozavati nikoga i stoga vjerujem da će pravosudne i policijske institucije uraditi svoj posao profesionalno. 


Svi građani, uključujući i one koji pripadaju LGBT zajednici, moraju živjeti u ovoj državi bez ugrožavanja sigurnosti, bez straha i bez diskriminacije. 


Vidimo se na Povorci ponosa" - navela je u svom statusu Prašović Gadžo, te objavila screenshot dobijenih prijetnji.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još