VIDEO/ NIKO IZ UPRAVE CENTRA NIJE BIO TU DA IM POMOGNE

Trener 'Respekta' otkrio šta se kobne noći dešavalo u Ajdinovićima: Nisu se otrovali samo dječaci iz BiH, već i...

Hronika24.08.19, 17:11h

Trener 'Respekta' otkrio šta se kobne noći dešavalo u Ajdinovićima: Nisu se otrovali samo dječaci iz BiH, već i...
- Kada sam se vratio u "Ajdinoviće", na vratima me čekala druga grupa dječaka, koji su u međuvremenu počeli povraćati i imali su iste simptome. Otišao sam do objekta gdje je smještena uprava Centra da tražim pomoć, ali nikoga nije bilo - požalio se trener Ermin Krajišnik

 


Nakon što se u noći sa srijedu na četvrtak dvadesetak djece otrovalo u Sportsko-rekreativnom centru (SRC) "Ajdinovići", u javnosti su se pojavile razne verzije o tome šta je izazvalo mučninu i povraćanje kod djece. Činjenica je da su dječaci Rukometnog kluba Respekt i djevojčice košarkaškog kluba iz Slovenije počeli povraćati oko pola sata poslije ponoći, kazao je za Avaz trener RK Respekt Ermin Krajišnik, koji je imao potrebu ispričati šta se zaista desilo u "Ajdinovićima".


- Čuo sam neku gungulu u hodniku. Ustao sam i vidio na kraju hodnika tri ili četiri dječaka kako povraćaju u kante za smeće. Pokušavao sam da im pomognem, ali onda ih je još nekoliko počelo povraćati, a imali su i stomačnih problema. Sjetio sam se i pozvao Dom zdravlja u Olovu, odakle su mi, nakon što sam im sve objasnio, poslali vozilo. Prvu grupu prebacili smo u zdravstvenu ustanovu u Olovo - ispričao je Krajišnik.


U prvoj grupi koja je prevezena bila je i djevojčica iz Slovenije, koja je, kako je saznao u Domu zdravlja, bila najugroženija. Iz Olova su djeca poslana u Klinički centar u Sarajevu.


- Kada sam se vratio u "Ajdinoviće", na vratima me čekala druga grupa dječaka, koji su u međuvremenu počeli povraćati i imali su iste simptome. Otišao sam do objekta gdje je smještena uprava Centra da tražim pomoć, ali nikoga nije bilo - žali se Krajišnik.


To i jeste ono, kako je kazao, što ga najviše boli, jer smatra da je bila obaveza i odgovornost uprave da se brinu o djeci i da pomognu, jer nije postojala mogućnost da su se djeca otrovala hranom koju su unijela u Centar, kako se kasnije pričalo.


Prema njegovim riječima, komentari koji kruže među građanima i po društvenim mrežama da je on, kao trener, na neki način odgovoran, nemaju nikakvo uporište.


- Mi smo došli u ponedjeljak u "Ajdinoviće", a djeca su počela povraćati u srijedu po noći. Bitno je napomenuti da se nisu otrovali samo dječaci Respekta nego i djevojčice iz Slovenije. Također, bitno je naglasiti da djeca nisu mogla izaći van Centra i kupiti nešto. Nije tačno to što kažu iz uprave Centra da su se djeca prežderala, pa hladna voda, to nije tačno ništa - pojašnjava Krajišnik. 

 

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još